Kertépítés


Tudnunk kell, hogy a kert nem erdő, vagy rét, ahol hatalmas helye van mindennek szabadon nőni, fejlődni. Sokszor a cserjék, bokrok végleges magassága már kisebb fák magassága is lehet, de ezt egy díszkertben nem hagyhatjuk, hacsak ez a kert nem több hektáron terül el, bár még ott is foglalkoznunk kell növényeinkkel, ha szépet akarunk, mivel a dísznövények, igénylik ezt a törődést, nem úgy, mint vadon élő társaik. Ezért, ha elhatározzuk, hogy szép kertet szeretnénk, nézzünk utána milyen növényeket érdemes telepíteni, ami viszonylag kevesebb gondozással is szép lehet.

2011. március 27., vasárnap

Egy fontos tavaszi munka

Fűszellőztetés

Eszköze: gyepszellőztető gép
Ideje: Február közepétől - március végéig (pontos idejét mindig az aktuális időjárás és a fű vagy gyep állapota határozza meg)

A gyepszellőztetést száraz időben és jól kiszáradt talajon végezzük, ha ez megoldható. Ez az egyik legfontosabb tavaszi kert és fűápolási munkafolyamat a metszési munkák elvégzése után. A téli hónapokban a hó alatt befülledt füvet szellőztetjük ki az elhalt növényi maradványok eltávolításával. Ezáltal a fű levegőhöz jut és sokkal könnyebben növekedésnek tud indulni. A munkánk végeztével érdemes a kiszellőztetett füvet trágyázni, magas nitrogéntartalmú műtrágyával (például: pétisó vagy ammónium-nitrát).Fűszellőztetés videó: kattintson ide!

Közben indulhatnak a kertépítési munkák is, persze előtte fontos a kert tervezése.

Cikkek a témához:
http://s-d.hu/kert/cikkek/fuszelloztetes.php
http://s-d.hu/kert/cikkek/a_kert_beindul_magatol.php
http://s-d.hu/kert/cikkek/disznovenyek_tavaszi_metszese.php
http://s-d.hu/kert/cikkek/diszkertek_metszese.php
http://s-d.hu/kert/cikkek/kerti_munkak_tavasszal.php
http://magamkert.blogspot.com/2012/03/tavaszi-kerti-munkak-gyepszelloztetes.html

Kellemes kertészkedést kívánunk!

Déri Diána - kerttervező
Spiegel Ákos - kertépítő
www.s-d.hu

Nincsenek megjegyzések: