Kertépítés, kertépítő megoldások, ötletek


Tudnunk kell, hogy a kert nem erdő, vagy rét, ahol hatalmas helye van mindennek szabadon nőni, fejlődni. Sokszor a cserjék, bokrok végleges magassága már kisebb fák magassága is lehet, de ezt egy díszkertben nem hagyhatjuk, hacsak ez a kert nem több hektáron terül el, bár még ott is foglalkoznunk kell növényeinkkel, ha szépet akarunk, mivel a dísznövények, igénylik ezt a törődést, nem úgy, mint vadon élő társaik. Ezért, ha elhatározzuk, hogy szép kertet szeretnénk, nézzünk utána milyen növényeket érdemes telepíteni, ami viszonylag kevesebb gondozással is szép lehet.

2014. február 6., csütörtök

Kerttervezés - kertépítés

Kertépítésünk során figyelünk a későbbi ápolhatóságra is; minél kevesebb időbe teljen ez a munkafolyamat. Könnyen és egyszerűen ápolható kertet építünk. Persze, egyedi igény szerint dolgozunk, mindenkinek a saját ízlése szerint alakítjuk ki kertjét. Szakmai dolgokban hosszú távú segítséget nyújtunk. Természetesen, ha a megrendelő úgy szeretné, tudunk akár sűrű, burjánzó, lombhullató növényekkel nagyobb számban beültetett kerteket is építeni, erről azonban tudni kell, hogy tripla annyi idő a metszési munka, nem beszélve az őszi hatalmas lombmennyiségről. Fontos tehát, hogy figyeljünk ezekre a részletekre és hosszútávon gondolkodjunk, mert ez az évek során megtérül majd.

kerttervezés - kertépítéskerttervezés - kertépítés

kerttervezés - kertépítéskerttervezés - kertépítés


Ajánlott az örökzöldek nagyobb-számú telepítése, de emellett fontos a lombhullató cserjék ültetése is. A lombhullató cserjék közül válasszuk az egyszerűbb kezelést igénylőket.

kerttervezés - kertépítéskerttervezés - kertépítés

kerttervezés - kertépítés

kerttervezés - kertépítéskerttervezés - kertépítés

kerttervezés - kertépítéskerttervezés - kertépítés


Változatos színekkel és formákkal tehetjük érdekessé, kellemessé kertünket. Sokat jelent a kerti dekoráció ízléses és harmonikus elhelyezése. Ezt fokozhatjuk a kerti világítás kiépítésével, ami esténként gyönyörűvé varázsolja kialakított kertünket. Láthatjuk tehát, hogy sok apró részletből áll a kertünk megépítése és a rendszeres ápolással fokozhatjuk ezt a látványt. Az automata öntözőrendszer segítsége mellet pedig növényeink fantasztikus sebességgel nőhetnek, ezért is nagyon fontos a folyamatos metszés, fűápolás és a növényvédelem is.

Az árajánlat kialakítása előtt nélkülözhetetlen a terület bejárása és a kialakítandó kert felmérése.

Spiegel Ákos

Nincsenek megjegyzések: