Kertépítés


Tudnunk kell, hogy a kert nem erdő, vagy rét, ahol hatalmas helye van mindennek szabadon nőni, fejlődni. Sokszor a cserjék, bokrok végleges magassága már kisebb fák magassága is lehet, de ezt egy díszkertben nem hagyhatjuk, hacsak ez a kert nem több hektáron terül el, bár még ott is foglalkoznunk kell növényeinkkel, ha szépet akarunk, mivel a dísznövények, igénylik ezt a törődést, nem úgy, mint vadon élő társaik. Ezért, ha elhatározzuk, hogy szép kertet szeretnénk, nézzünk utána milyen növényeket érdemes telepíteni, ami viszonylag kevesebb gondozással is szép lehet.

2013. október 12., szombat

Pihenőkertek

Pihenés a kertben

Ahhoz, hogy tényleg a sajátunknak érezhessük kertünket, elsősorban magunkat kell megismerni. A szokásainkat, az igényeinket azt, hogy mit használunk, hogyan, milyen gyakorisággal, mi  az, ami igazán közel áll a mi világunkhoz, saját stílusunkhoz, és persze tükrözi az egyéniségünket.

pihenőkertekpihenőkertek

pihenőkertekpihenőkertek


Próbálunk elrugaszkodni a megszokottól, törekedve arra, hogy egy tökéletesen használható, de mégis a Megrendelő ízlésvilágát tükröző kertet kapjunk.

pihenőkertpihenőkert

pihenőkertpihenőkert


Mielőtt rászánjuk magunkat a vásárlásra és felkerekedünk egy, vagy akár több hétvégét is rááldozva a pihenésünkből (számtalan konfliktusforrást megelőzve) érdemes szakember véleményét kikérni, akár a kereskedésekben, akár a kertünkben a helyszíni felmérésnél.

pihenés a kertbenpihenés a kertben

pihenés a kertbenpihenés a kertben

Szép kertekSzép kertek

Szép kertekSzép kertek

 Klasszikus kertRomantikus kert

Klasszikus kertModern kert

Modern kertLejtős rézsüs kert

KiskertKerti romantika


Érdemes már az elején átgondolni néhány alapvető kérdést a leendő kert funkcióját illetően, majd a felmérés során megbeszélni mire is gondoltunk, mit szeretnénk, mindez mennyire megvalósítható, vagy esetleg a szakember milyen alternatívát javasol, így biztosak lehetünk benne, hogy egy praktikus, könnyen ápolható és igazán élvezhető kertet tudhatunk majd magunkénak.

Kerti pihenőKerti összkép

Kellemes időtöltést Mindenkinek! Élvezzék kertjüket!

2013-10-12

Nincsenek megjegyzések: